DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Saneringsopgave controleren

Saneringsopgave controleren

Voor 17 november 2017 moeten gemeenten gegevens van geluidgevoelige panden in het Geluidsregister controleren. DGMR checkt op juistheid en volledigheid.

Saneringsvoorraad woningen bij gemeenten

Voor 17 november 2017 moeten gemeenten gegevens van geluidgevoelige panden in het Geluidsregister controleren. DGMR checkt op juistheid en volledigheid. 

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu werkt aan een nieuwe saneringslijst van geluidgevoelige woningen, scholen en gezondheidsgebouwen. Met de komst van de nieuwe Omgevingswet gaat deze lijst de oude vervangen als een nieuw nulpunt. In het Geluidregister.nl staan per gemeente de gegevens opgenomen die dBVision met een landelijke studie verzamelde. Voor 17 november aanstaande moet elke gemeente ze checken.

Optimale aanspraak

De uitvoering van de saneringsopgave blijft nog steeds een verantwoordelijkheid van de gemeente. Daarom is het belangrijk dat u de nieuwe saneringslijst goed controleert. Het is ook de kans om eventuele eerder vergeten woningen alsnog toe te voegen aan de saneringsvoorraad. 

DGMR kan deze intensieve taak van gemeenten overnemen. Hoe beter de saneringslijst voor gemeenten klopt, hoe optimaler ze aanspraak kunnen maken op saneringsgelden. Voor een goede en snelle controle hebben we reeds een passende aanpak opgesteld. Onze adviseurs vertellen u er graag meer over.

Kijk voor meer informatie ook op de VNG-website.

 

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.