DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Passage Jaarbeurs als centrale entree

Passage Jaarbeurs als centrale entree

Een duurzamer en flexibeler beurscomplex, dat is de opgave voor de Jaarbeurs. De Jaarbeurs Passage – het nieuwe entreegebied – is de eerste stap in de revitalisering waaraan DGMR meewerkt.

Jaarbeurs Passage

Een duurzamer en flexibeler beurscomplex, dat is de opgave voor de Jaarbeurs. De Jaarbeurs Passage – het nieuwe entreegebied – is de eerste stap in de revitalisering waaraan DGMR meewerkt.

Bezoekers van de Jaarbeurs worden straks opgevangen in een centrale entree die licht, ruimtelijk en behaaglijk is, onder andere door een uitgekiend ventilatiesysteem en goede akoestiek. DGMR kijkt naar de circulatie van bezoekers, de ontsluiting en brandveiligheid en naar de opbouw van het volledig transparante dak van de Passage.

Dit zogenoemde EFTE luchtkussendak, ontworpen door cepezed, verbindt en ontsluit de Noord- en Zuidhallen van de Jaarbeurs. Een sidewalk scheidt de voetgangers die dagelijks door de Passage heen gaan van de bezoekers van evenementen. Een slim ventilatiesysteem zorgt voor verse lucht onder het motto: natuurlijk als het kan, mechanisch als het moet. Dit betekent veelal dat alleen bij evenementen wordt overgeschakeld op mechanische ventilatie.

Het brandveiligheidsconcept vanuit de bestaande beurshallen zet DGMR door naar de Passage, zodat de entree niet alleen aangenaam maar ook veilig is. 

In de omgeving van de Jaarbeurs adviseert DGMR ook over duurzaamheid, veiligheid en gezondheid voor bijvoorbeeld Stadskantoor Utrecht, Hoog Catharijne en gebouw De Knoop.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Paul Zwartjes, senior projectleider bij DGMR.

Jaarbeurs Passage, daktuin

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.