DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Opnieuw project op Overhoeks

Opnieuw project op Overhoeks

Op de strip die op de Amsterdamse locatie Overhoeks wordt ontwikkeld, komt het nieuwe Hyperion Lyceum. Met Technion is DGMR geselecteerd aan te schuiven.

Schetsontwerp atrium Hyperion Lyceum

Op de strip die op de Amsterdamse locatie Overhoeks wordt ontwikkeld, komt het nieuwe Hyperion Lyceum. Samen met Technion Zuid is DGMR geselecteerd om aan te schuiven voor advisering over bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid. Iets wat DGMR eerder op deze locatie deed voor Toren A'DAM en Congreshotel Overhoeks.

Het schetsontwerp voor het nieuwe Hyperion Lyceum is van Ector Hoogstad Architecten. Op basis hiervan maakt een ontwerpteam samen met de betrokken partijen op dit moment een voorlopig ontwerp dat eind van het jaar gereed moet zijn.

Het schetsontwerp toont een open, uitnodigend en vooral uitdagend onderwijsgebouw met een vanzelfsprekende overgang tussen binnen en buiten. Het onderwijsgebouw krijgt een spannende en dynamische schakeling van grote binnenruimten en buitenterrassen. Er is altijd een plek met zon of schaduw, rust of dynamiek. 

Het project is ingesloten tussen twee bouwvolumes. Dit biedt ruimte voor een spectaculaire atrium, een dynamische en grote ontmoetingsruimte – een bron van daglicht en het middelpunt van alle zichtlijnen. 

Het nieuwe schoolgebouw voor gymnasium en atheneum moet in 2018 open gaan voor de ruim 800 atheneum- en gymnasiumleerlingen. 

Meer weten?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Antwan van Haaren, senior adviseur bij DGMR.

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.