DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Ruim 170 bezoekers op Symposium duurzaam ondernemen

Ruim 170 bezoekers op Symposium duurzaam ondernemen

Symposium Duurzaam ondernemen - foto: Jaap VI, DGMR

Op donderdag 19 september, tijdens de Agrarische Dagen, vond in Theater de Koornbeurs in Franeker het symposium 'Duurzaam ondernemen doe je zo' plaats. Het symposium werd door ruim 170 ondernemers, overheden en professionals bezocht.

Fred Veenstra, burgemeester van de gemeente Franeker, opende de bijeenkomst. Trendwatcher Rob Creemers vertelde vervolgens over trends op het gebied van duurzaam ondernemen. Daarna volgden een aantal korte presentaties van deelnemers aan het Koploperproject in de Westergo-zone. In vier parallelle sessies deelden deskundigen hun kennis over duurzaamheid, met onderwerpen als: Communicatie en MVO, Duurzaam inkopen, Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) en MVO in combinatie met financiën.

Het symposium werd afgesloten met de uitreiking van de Koploperprijs aan de deelnemer die de meest duurzame resultaten heeft geboekt: Spuiterij- en schildersbedrijf Elzinga uit Jirnsum ging met de prijs naar huis.

Het Koploperproject helpt MKB’ers om op een doelgerichte en effectieve manier in een jaar duurzamer te ondernemen. Het Koploperproject werkt samen met diverse Friese gemeenten. Per gemeente wordt een Koplopergroep gevormd, bestaande uit 5 tot 15 bedrijven. Ook een gemeente kan deelnemen aan het Koploperproject om duurzamer te gaan werken. Naast de gemeentelijke projecten is er eveneens een Koploperproject voor zorginstellingen.

In de afgelopen jaren is het Koploperproject uitgegroeid tot een netwerk van duurzame bedrijven en organisaties in Fryslân. Dat geeft een positieve impuls aan een gezonde en duurzame economie. Het initiatief wordt mede ondersteund door projectbureau A7Westergo en de provincie Fryslân. DGMR in Drachten is een van de initiatiefnemers en draagt zorg voor de begeleiding van deelnemende bedrijven.

Wilt u meer weten over duurzaam ondernemen of het Koploperproject, neemt u dan contact op met Doede Wessels bij DGMR in Arnhem.

Bekijk ook de website van het Koploperproject.

Symposium Duurzaam ondernemen - foto: Jaap VI, DGMR

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!