DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Geluid van Leeghwaterbrug

Geluid van Leeghwaterbrug

In opdracht van SPIE voerde DGMR geluidsmetingen uit aan de Leeghwaterbrug in Alkmaar om de geluidssituatie voor en na renovatie te bepalen.

geluidsmetingen Leeghwaterbrug Alkmaar | DGMR

In opdracht van SPIE voerde DGMR geluidsmetingen uit aan de Leeghwaterbrug in Alkmaar om de geluidssituatie voor en na renovatie te bepalen. 

De Leeghwaterbrug over het Noordhollands Kanaal wordt gerenoveerd. De brug is onderdeel van de zuidelijke ringweg N242 in Alkmaar en het noordelijke brugdeel is aan vervanging toe. Wat is het effect hiervan op de toekomstige geluidssituatie? Die vraag stelde SPIE aan DGMR. Om dit te kunnen bepalen, onderzochten onze specialisten eerst de huidige situatie door ter plekke het geluid te meten. 

Geluidssituatie

Met vijf geluidmeters op drie verschillende locaties legden zij vast hoeveel geluid de brug met overrijdend verkeer produceert. De geluidsniveaus waren behoorlijk hoog en ook hadden de specialisten last van de trillingen die het brugdeel veroorzaakt. Wanneer de renovatie is afgerond meten we opnieuw de geluidssituatie. De uitkomsten hiervan dienen meteen voor de bepaling van een eventuele brugtoeslag.

 

Overzicht Leeghwaterbrug Alkmaar | DGMR

Onze adviseurs

Mark Bakermans

Adviseur milieu en ruimte

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.