DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Breda Botanique wint

Breda Botanique wint

Sychroon won de tender voor de transformatie van de Chassékazerne in Breda. DGMR dacht mee in het plan voor het nieuwe Botanique.

Winst tender Breda Botanique, tuin | DGMR

Sychroon won de tender voor de transformatie van de Chassékazerne in Breda. DGMR dacht mee in het plan voor het nieuwe Botanique. 

De gemeente Breda koos voor een mix van 60 huurwoningen, een hotel-restaurant, een bar en een conceptstore. Een botanische kas verbindt ze met het Chassépark en de binnenstad. Het plan heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan, onder andere door stadsverwarming en circulair materiaal gebruik. DGMR adviseerde het projectteam op de thema's bouwfysica, brandveiligheid, duurzaamheid en installaties.

Breda Botanique voegt kwaliteit toe aan het functioneren van de directe omgeving. Het plan heeft als hart van het gebouw een botanische kas waar omheen het publieke programma toegankelijk is. Met Breda Botanique wordt niet alleen een aanvulling op het Chassé Park gecreëerd, maar krijgt de Chassékazerne een eigen exclusieve trekkracht, aldus Synchroon.

De gemeente beoordeelde in eerste instantie 11 plannen op ruimtelijke-, programmatische- en monumentale visie, duurzaamheid, financiële bieding en robuustheid en realiteitsgehalte van de financiële onderbouwing. Het team Breda Botanique bestaat uit Sychroon, TBI bedrijven, Nico de Bont en HEVO, en uit 1meter98 architecten, DELVA Landscape Architects, SKONK en DGMR.

 

Winst tender Breda Botanique, Chassé | DGMR

Onze adviseurs

Frank Lambregts

Senior adviseur Bouwfysica en akoestiek

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!