DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Bliksemstage JINC

Bliksemstage JINC

Afgelopen dinsdag ontving DGMR leerlingen van het Maris College om ze te begeleiden tijdens hun Bliksemstage van JINC.

JINC Bliksemstage MVO DGMR

Afgelopen dinsdag ontving DGMR leerlingen van het Maris College om ze te begeleiden tijdens hun Bliksemstage van JINC.

Twee keer per jaar ontvangen we op ons kantoor in Den Haag leerlingen om ze te laten kennismaken met DGMR en de werkzaamheden van onze mensen. Wij zijn een bureau dat zich inzet voor duurzaamheid op veel verschillende vlakken. De ontvangst van groepen leerlingen past bij het belang dat wij aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hechten.

Wij kregen acht tweedejaarsleerlingen van het Maris College Houtrust op bezoek. De ochtend begon met een welkomstwoord van onze directeur Hans van Leeuwen. Na een introductie over wat wij bij DGMR doen, ging hij met de leerlingen in gesprek over wat ze de leukste vakken vinden op school, wat ze later willen worden en welke vervolgopleidingen daarbij horen.

Het grootste deel van de leerlingen gaf aan dat ze wel ‘iets met techniek’ willen gaan doen. Dan zitten ze bij DGMR goed! Drie leerlingen vertelden dat ze al druk bezig waren met het maken van computerprogramma’s. Van games, software tot apps. Toen Hans vertelde dat wij een eigen softwareafdeling hebben, keken ze eerst wat verbaasd. Dat hadden ze niet verwacht bij een ingenieurs- en adviesbureau.

Na een rondleiding van collega Simone door kantoor, was het tijd om zelf de handen uit de mouwen te steken. Bij collega Jesper voerden ze zelf geluidsmetingen uit (lekker herrie maken). Met collega Hessel probeerden ze onze infraroodcamera uit, om zo te zien hoe het gesteld staat met de omgevingstemperatuur. Het is natuurlijk ook erg grappig om op je klasgenoten uit te proberen, zo konden ze zien dat de meesten een koude neus hadden.

Bij Simone op de receptie kregen ze een lesje doorverbinden met de telefooncentrale. Wat in eerste instantie een beetje saai en een eitje leek, bleek toch wat pittiger dan gedacht. Alle leerlingen hebben goed hun best gedaan en alle opdrachten vervuld.

DGMR wil alle leerlingen van het Maris College Houtrust bedanken voor hun enthousiasme! Wij worden altijd heel vrolijk van de Bliksemstages begeleiden. Op naar de volgende editie in maart 2018. We hebben al heel veel leuke ideeën voor deze editie.

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!