DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/ARC17 Award voor Rijnstraat

ARC17 Award voor Rijnstraat

DGMR feliciteert OMA met het winnen van de ARC17 Award, de belangrijkste architectuurprijs van Nederland, met Rijnstraat 8.

Rijksgebouw Rijnstraat 8, buiten | DGMR

DGMR feliciteert OMA met het winnen van de ARC17 Award, de belangrijkste architectuurprijs van Nederland, met Rijnstraat 8. 

De jury van de ARC17 Architectuur Award zocht naar een gebouw dat architectonisch én duurzaam is. En die beide werelden op een interessante manier met elkaar weet te verbinden. Wordt het gebouw daar beter van? En verandert de architectuur wanneer duurzaamheid een integraal onderdeel in het ontwerp is? De jury oordeelde dat OMA daarin met het ontwerp van het rijkskantoor aan Rijnstraat 8 in Den Haag het beste geslaagd is. 

“Rijnstraat 8 is niet per se een iconisch gebouw. Het vernuft zit in de zorgvuldige en creatieve wijze waarop het bestaande gebouw een nieuw leven is ingeblazen. Door alle beton en puien te laten zitten, is een forse reductie van de carbon footprint bereikt. Als je naar binnen gaat, hoef je niet per se te weten dat het een oud gebouw is. Omgekeerd geeft dit hergebruik een bijzondere ‘touch’ aan het gebouw. Tot slot zit het klimatologisch slim in elkaar”, aldus het juryrapport.

Energieprestatie

Uit maar liefst 160 inzendingen kwam Rijnstraat 8 als winnaar uit de bus. Ook DGMR is uitermate blij op de winst van OMA. Vanaf de eerste schetsen van dit project was DGMR betrokken als adviseur brandveiligheid, bouwfysica en duurzaamheid. Zo zijn we trots op de verbetering van de energieprestatie met zestig procent van dit voormalige VROM-gebouw.

De ARC17 Architectuur Award wordt toegekend aan recent gerealiseerde projecten die hoge prestaties op het gebied van duurzaamheid in de ruimste zin van het woord op innovatieve wijze combineren met een verrassende architectuur.

 

ARC17-logo, winnaar OMA met Rijnstraat 8 | DGMR

Rijksgebouw Rijnstraat 8, serre | DGMR

Onze adviseurs

Paul van Bergen

Adviseur bouwfysica

Johan Koudijs

Adviseur brandveiligheid

Michael Haas

Adviseur brandveiligheid

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.