DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Aangenaam Eastpoint

Aangenaam Eastpoint

Kantoorgebouw Eastpoint in Rotterdam krijgt een opwaardering en DGMR adviseert en kijkt mee voor een zo comfortabel mogelijk resultaat.

Eastpoint Rotterdam, exterieur | DGMR

Kantoorgebouw Eastpoint in Rotterdam krijgt een opwaardering en DGMR adviseert en kijkt mee voor een zo comfortabel mogelijk resultaat. 

Onlangs startte de renovatie van het Rotterdamse kantoorpand dat vlak bij de A20 ligt. De komende maanden wordt het gebouw van 5.500 vierkante meter omgevormd tot een modern kantoorgebouw. Eastpoint krijgt onder andere duurzaam gerenoveerde werkplekken en een nieuwe gevel met meer daglichttoetreding. Als adviseur bouwfysica, duurzaamheid, brandveiligheid en installaties werkte DGMR aan het comfort voor de toekomstige gebruikers en maakte grootschalig onderhoud aan de installaties mogelijk.

Hergebruik installaties

DGMR maakt onderdeel uit van het team dat door Savills wordt aangestuurd en z'n opdracht kreeg van Bryant Park Netherlands Acquisitions I. Naar het ontwerp van Laura Alvarez komt er een volledig nieuwe gevel met grotere raamkozijnen, waardoor zoveel mogelijk daglicht naar binnen gebracht wordt. Daarnaast komt er ook een nieuwe dubbelhoge kantoorruimte naast de gerenoveerde hoofdentree. DGMR dacht ook mee met het hergebruik van materialen, waaronder de installaties. Op dit moment toetsen onze adviseurs op verzoek van de ontwikkelaar de bouwwerkzaamheden.

In de lente van 2018 komt Eastpoint gereed met meer daglicht, een aangenamere werkplek en een upgrade van het energielabel naar A.

 

Eastpoint Rotterdam, interieur | DGMR

Onze adviseurs

Gert-Jan Wesenbeek

Adviseur bouwfysica

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.