DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Comfort Monitor demonstratie en enquête tijdens Healthy Buildings 2015

Comfort Monitor demonstratie en enquête tijdens Healthy Buildings 2015

Tijdens ‘Healthy Buildings 2015 Europe’ onderzocht DGMR de bezoekers’ tevredenheid over…

Paulien Staal (DGMR) neemt enquête Comfort Monitor af

Tijdens het congres Healthy Buildings 2015 toetste DGMR de tevredenheid van de bezoekers met het binnenklimaat van de verschillende congresruimten. Er werden vragen gesteld over vier aspecten: licht, luchtkwaliteit, temperatuur en geluid. Tachtig procent van de 130 ondervraagden gaf aan tevreden te zijn met binnenklimaat en heeft dus optimaal informatie kunnen uitwisselen!

Wat is de Comfort Monitor?

DGMR ontwikkelde een online enquête-tool, waarmee het comfort in gebouwen in kaart gebracht kan worden: de 'Comfort Monitor'.

Op basis van de feedback van de gebruikers van een gebouw adviseren wij op maat hoe het binnenmilieu nog beter kan aansluiten op de wensen van de medewerkers. Dit heeft een positief effect op de kwaliteit van het binnenmilieu en op de gezondheid van de medewerkers. De perceptie van de gebruikers van gebouwen staat dus centraal.

Lees meer over de Comfort Monitor

Lees meer over de internationale conferentie 'Healthy Buildings 2015 Europe'

Comfort voor de gebruikers van een gebouw

De Comfort Monitor is erop gericht het comfort voor de mensen in kaart te brengen. Het is belangrijk om hier aandacht aan te besteden, want een gezond gebouw heeft een positief effect op de tevredenheid en de productiviteit van de gebruikers. De kwaliteit van de leefomgeving wordt verhoogd, hetgeen kan bijdragen aan een lager ziekteverzuim.

In de analyse van de resultaten van de Comfort Monitor wordt rekening gehouden met de hoeveelheid tijd die mensen in een gebouw doorbrengen en waar zij zich in het gebouw ophouden: op welke verdieping, aan welke gevel? Het comfort wordt getoetst op vier thema’s: daglicht, geluid, temperatuur en luchtkwaliteit.

Een helder en compleet inzicht in het comfort

Met behulp van de online tool waarderen de medewerkers in tien minuten tijd de verschillende comfortaspecten van een gebouw of een werkplek. De uitkomsten van het onderzoek worden op verschillende manieren gegroepeerd, zodat eventuele verbanden zichtbaar worden. Het eindresultaat geeft u in één oogopslag een totaalbeeld van het comfort voor de mensen in het gebouw. En indien nodig kan met behulp van de verkregen informatie het comfort effectief worden verhoogd!

Interessant voor uw gebouw of project?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Merlijn Huijbers, adviseur duurzame leefomgeving. Zij vertelt u er graag meer over en maakt desgewenst een afspraak om u de werking van de comfortmonitor te demonstreren.

Over enige tijd zal er een online demo beschikbaar komen; die te vinden zal zijn via  de homepage van de Comfort Monitor.

Intussen kunt u een schermafdruk uit de vragenlijst voor gebouwgebruikers downloaden.

 

Overall satisfaction with IEQ (Indoor Environmental Quality) - Feedback after 130 interviews

Best appreciated IEQ aspects - in all rooms

Most important IEQ aspect to be improved: speech intelligibility

Comfort Monitor:

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.