DGMR/Actueel en kennis/Nieuws/Drievoudig advieswerk voor Energy Academy Europe

Drievoudig advieswerk voor Energy Academy Europe

De integratie van het bouwkundig ontwerp, de installaties en duurzaamheid…

Bron: Broekbakema / pvanb architecten

De 'Energy Academy Europe' (EAE) is een nieuw topinstituut waar onderwijs, wetenschappelijk onderzoek en innovatie op het gebied van energie samenkomen. Het gebouw, met een grootte van circa 8.500 m2, wordt in 2014 gerealiseerd op de Zernike Campus in Groningen en krijgt een voorbeeldfunctie op het gebied van duurzaamheid en 'zero-emission'.

De Energy Academy Europe is een initiatief van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool. Vorige week hebben Broekbakema en pvanb architecten het ontwerp gepresenteerd. DGMR en ARUP werken hieraan mee.

Voor de nieuwbouw van de Energy Academy Europe heeft DGMR, samen met de opdrachtgever, de basis gelegd voor de ambities ten aanzien van de duurzaamheid en de energiezuinigheid. Deze ambities gaan ver; er wordt naar gestreefd om het certificaat 'BREEAM Outstanding' te verkrijgen en een maximaal energiegebruik van 51 kWh/m2 BVO voor het gebouwgebonden en het gebruikersgebonden gebruik te realiseren.

Bij de uitwerking van de plannen is DGMR ook betrokken als bouwfysisch en akoestisch adviseur, als brandveiligheidsadviseur en als BREEAM Expert. Met deze drie petten op heeft DGMR een grote bijdrage geleverd aan het ontwerp, waarbij met name de integratie van het bouwkundig ontwerp, de installaties en duurzaamheid een duidelijk stempel hebben gedrukt op de verschijningsvorm: een compact gebouw, met een dak waarmee electriciteit, daglicht, zonnewarmte en water worden geoogst.   

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Bert Vrijhof, adviseur duurzame leefomgeving bij DGMR in Drachten, telefoon: 088 346 76 85.

Meer informatie over dit project vindt u op de website van Architectenweb.
Zie ook het filmpje met artist impressions.

Lees meer over onze BREEAM-activiteiten

Bron: Broekbakema / pvanb architecten

Bron: Broekbakema / pvanb architecten

Bron: Broekbakema / pvanb architecten

Onze adviesdiensten

Wilt u weten op welke gebieden we u allemaal kunnen ondersteunen? Kijk bij onze adviesdiensten naar de expertise die u kunt inzetten om uw project tot een succes te maken.

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.