Groen TopsportZorgCentrum in Groningen

dinsdag, 14 februari 2017

Als partner van het ontwerpteam van TopsportZorgCentrum in Groningen was DGMR op 13 februari aanwezig bij de presentatie van de plannen. 

Medio 2017 start de bouw van TopsportZorgCentrum op Sportpark Corpus den Hoorn in Groningen. Er verrijst een opvallend groen gebouw dat topsport, zorg en ondernemen combineert. DGMR adviseert het team dat onder leiding staat van Friso Bouwgroep over bouwfysica, brandveiligheid en duurzaamheid. Voorwaarden om een goed sport- en beweegklimaat te creëren.

Multifunctioneel

FC Groningen neemt vanaf juni 2018 zijn intrek op de begane grond met trainingsfaciliteiten voor de selectie. Daarboven komen kantoren en een openbaar toegankelijk horecacentrum. De zorglaag komt op de tweede verdieping en daarbovenop werkgeversorganisatie VNO-NCW / MKB Noord. Het vier verdiepingen tellende gebouw langs de A7, ontworpen door PvB architecten, krijgt een groene aluminium gevel.

Friso BV won de Europese aanbesteding en gaat het nieuwe centrum bouwen en de komende vijftien jaar onderhouden. Ze werkt hierbij samen met Croonwolter&dros, Leeuwenkamp Architecten, Jansen Wesselink en DGMR.

Het TopsportZorgCentrum is een gezamenlijk initiatief van FC Groningen, InterPsy en VNO-NCW / MKB Noord in samenwerking met Euroborg NV en Provincie Groningen.

Maquette TopsportZorgCentrum Groningen | DGMR
TopsportZorgCentrum Groningen | DGMR