DGMR/Adviseurs/Marjon van Harten

Marjon van Harten

Specialist akoestiek & WELL Performance Testing Agent
"Marjon beoordeelt akoestiek in gebouwen vanuit techniek én beleving. Met haar invoelend vermogen streeft ze naar een onderling prettige samenwerking."
Marjon van Harten, DGMR

Marjon’s werkbeleving

“Gebouwen hebben een grote invloed op het welbevinden van mensen en kan in negatieve zin verschillende oorzaken van stress oproepen. Als Well Performance Testing Agent en als akoesticus lever ik een actieve bijdrage om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Niet alleen in het theoretische ontwerpproces, maar ook in de praktijk.

Door middel van geluidmetingen en analyses probeer ik zo goed mogelijk te begrijpen waarom bepaalde fenomenen in gebouwen optreden.
Met mijn empathisch vermogen kan ik daarnaast tijdens geluidhinderonderzoeken een klankbord zijn voor de gehinderde. Mijn werk als akoesticus is pas geslaagd wanneer er in gebouwen geen geluidhinder (meer) optreedt en mensen een akoestisch comfortabele omgeving ervaren.”

Wat Marjon bezig houdt

“Als gediplomeerd bouwfysicus (TU Eindhoven) en akoesticus (Hogere Cursus Akoestiek in Antwerpen) en met mijn persoonlijke interesse in psychologie, gezonde voeding en natuur is het werk als WELL Performance Testing Agent voor mij vanzelfsprekend. Ik beoordeel hierbij of er in gebouwen voldoende bewijs is om het WELL-certificaat te kunnen krijgen.

In mijn vrije tijd geniet ik van cultuur, contact met andere mensen en de natuur. Het lopen naar de toppen van bergen staat symbool voor mijn weg in mijn leven. Op een gezonde manier hard werken en het onbegrensd kijken naar de wereld, mensen en mijn vakgebied.”

Marjon denkt mee over

  • Geluidhinderonderzoek en het bieden van oplossingen op basis van interviews, metingen en berekeningen
  • Ruimte- en bouwakoestiek in gebouwen
  • Geluid en trillingen van installatietechniek in gebouwen
  • Well Performance Verification

Stel uw vraag aan Marjon!

Vul het formulier in!

  • Hidden

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.