DGMR/Medewerkers/Johan Koudijs

Johan Koudijs

Senior adviseur brandveiligheid
"Johan zoekt altijd naar de beste oplossingen en stelt het belang van de klant daarbij voorop."

Johan’s werkbeleving

“Voordat ik 20 jaar geleden begon te adviseren over brandveiligheid heb ik tien jaar als adviseur ontwerp en realisatie van gevels begeleid. Ik heb in die tijd veel praktische kennis opgedaan en kan daardoor heel breed meedenken over oplossingen. Van regelgeving en rekenmodellen tot detailontwerp en materiaalkeuze. Brandveiligheid, beveiliging, bouwfysica en geveltechniek zijn vakgebieden waarin ik mij makkelijk beweeg.

Het vinden van (technische) oplossingen voor klanten staat bij mij centraal. Die oplossingen moeten technisch kloppen en in de praktijk maakbaar zijn. Samenwerking is daarbij essentieel. Het is mijn taak om de klant te wijzen op de risico’s bij de realisatie en het gebruik van zijn gebouw. En samen de noodzakelijke keuzes in het ontwerpproces te maken. Ik doe graag moeite om zaken uit te leggen, ook de technisch ingewikkeld aspecten van mijn vak.”

Wat Johan bezig houdt

“Ik ben niet bang om ongebaande paden te verkennen en heb een hekel aan situaties waar ‘dat kan niet’ wordt gezegd, als eigenlijk ‘dat wil ik niet’ wordt bedoeld. ‘Out-of-the-box’ denken en de mensen waarmee ik samenwerk van oplossingen overtuigen, vind ik een mooie uitdaging. Ik haal veel voldoening uit het feit dat we met ons team bijzondere projecten doen en daarbij mogen adviseren over maatschappelijk relevante onderwerpen, zoals veiligheid en duurzaamheid.”

Johan denkt mee over

  • Hoogbouwprojecten en complexe projecten, die om andere dan standaardoplossingen vragen.
  • Ontwikkeling van brandwerende scheidingconstructies.
  • De koppeling tussen praktijk en regelgeving.
  • Het verminderen van faalkosten van ontwerp tot realisatie.

Stel uw vraag aan Johan!

Vul het formulier in!

  • Hidden

  • Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.