ing. Michael Haas

06 50 69 85 19

088 346 77 54

Michael denkt mee over:

  • Fire safety engineering, oplossingen voor complexe gebouwen
  • Renovatie
  • Hoogbouwprojecten
  • Brandveiligheidsconcepten, risico- en kansmodellen
  • Brandbeveiligingsinstallaties
     

Michael's mooiste project:

Michael's werkbeleving

"Een investering in brandveiligheidsvoorzieningen moet in verhouding staan tot de veiligheid die je ervoor terug krijgt. Het simpelweg naleven van regels en voorschriften draagt zeker niet altijd bij aan meer veiligheid in een gebouw.

Binnen het ontwerpteam denk ik graag mee over oplossingen waarmee op een andere, slimmere manier invulling kan worden gegeven aan de voorschriften. Daarbij kleur ik graag buiten de lijntjes, maar zorg wel voor een verantwoord veiligheidsniveau. Ik zoek de balans tussen risico’s en kosten. Daarbij moet een oplossing praktisch realiseerbaar zijn, en vooral ook te verdedigen bij de brandweer of de gemeente."

Wat Michael bezig houdt

"Het vakgebied brandveiligheid is bijzonder dynamisch, zowel nationaal als internationaal. Het is zo interessant, omdat de verschillende disciplines hierin bij elkaar komen: techniek, bouwkunde, regelgeving, natuurkunde, chemie, wiskunde, menselijk gedrag, statistiek, etcetera. Door het type projecten waarbij ik namens DGMR adviseer, kom ik als adviseur in aanraking met vakgebieden als bouwfysica, trillingstechniek en duurzaamheid. Geen werkdag is hetzelfde en dat bevalt me goed.

In 2010 sloot ik de opleiding 'Fire Safety Engineering' aan de Hanzehogeschool in Groningen af. Eigenlijk zijn er in Nederland geen goede leerboeken over fire safety engineering beschikbaar, dus heb ik er zelf maar een geschreven. Het 'Basisboek FSE' komt naar verwachting in 2015 uit."

Stel uw vraag aan Michael

Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.Selecteer de 'M'