Aangenaam Eastpoint

maandag, 13 november 2017

Kantoorgebouw Eastpoint in Rotterdam krijgt een opwaardering en DGMR adviseert en kijkt mee voor een zo comfortabel mogelijk resultaat. 

Onlangs startte de renovatie van het Rotterdamse kantoorpand dat vlak bij de A20 ligt. De komende maanden wordt het gebouw van 5.500 vierkante meter omgevormd tot een modern kantoorgebouw. Eastpoint krijgt onder andere duurzaam gerenoveerde werkplekken en een nieuwe gevel met meer daglichttoetreding. Als adviseur bouwfysica, duurzaamheid, brandveiligheid en installaties werkte DGMR aan het comfort voor de toekomstige gebruikers en maakte grootschalig onderhoud aan de installaties mogelijk.

Hergebruik installaties

DGMR maakt onderdeel uit van het team dat door Savills wordt aangestuurd en z'n opdracht kreeg van Bryant Park Netherlands Acquisitions I. Naar het ontwerp van Laura Alvarez komt er een volledig nieuwe gevel met grotere raamkozijnen, waardoor zoveel mogelijk daglicht naar binnen gebracht wordt. Daarnaast komt er ook een nieuwe dubbelhoge kantoorruimte naast de gerenoveerde hoofdentree. DGMR dacht ook mee met het hergebruik van materialen, waaronder de installaties. Op dit moment toetsen onze adviseurs op verzoek van de ontwikkelaar de bouwwerkzaamheden.

In de lente van 2018 komt Eastpoint gereed met meer daglicht, een aangenamere werkplek en een upgrade van het energielabel naar A.

 

Eastpoint Rotterdam, exterieur | DGMR
Eastpoint Rotterdam, interieur | DGMR