Brandveiligheid

Bij brandveiligheid en brandveilig bouwen (fire safety engineering) is een allesomvattende benadering van groot belang. Niet alleen omdat de gebouwen steeds complexer worden, maar vooral omdat het in geval van nood om mensenlevens gaat. Meer nog dan bij andere specialismen mag daarom geen detail over het hoofd worden gezien.

Integrale veiligheid

DGMR maakt gebruik van de meeste actuele inzichten in brandveiligheid en integrale veiligheid, om opdrachtgevers te ondersteunen in hun verantwoordelijkheid tijdens de gehele levenscyclus van een object. Dit resulteert in hoogwaardig advies, dat in veel gevallen tot slimme oplossingen leidt en onze klanten helpt om kosten te besparen.

Integraal advies voor brandveiligheid

'Ontzorgen': dat is voor ons het sleutelbegrip bij de keuzes die we samen met opdrachtgevers maken om tot een degelijke advisering over integrale brandveiligheid te komen. Soms is een advies op één of enkele onderdelen al voldoende en helpen wij u letterlijk en figuurlijk "uit de brand". Maar we helpen u niet alleen bij de keuze van brandveilige materialen, we adviseren ook over een veilig gebruik van gebouwen en publieksruimten. En mocht het - onverhoopt -  toch mis gaan, hoe u deze veilig kunt ontvluchten. De meerwaarde van een integraal advies vindt u ook bij brandveiligheid terug.

Thuis in alle aspecten van brand en brandveiligheid

In andere gevallen bent u juist gebaat bij de begeleiding over het gehele traject, vanaf de ontwerpfase tot en met de uitvoering. Soms is een ver doorgevoerde optimalisatie met behulp van geavanceerde methodes noodzakelijk om een gelijkwaardig veiligheidsniveau aan te tonen; in andere gevallen voldoen eenvoudiger methoden.

Onze brandveiligheidspecialisten zorgen ervoor dat u kunt bouwen zoals u dat wenst, zonodig buiten de gebaande paden. In dat laatste geval komt het soms op een flinke dosis overtuigingskracht aan, waarbij de wettelijke voorschriften slechts het uitgangspunt zijn. DGMR adviseert vanuit fundamentele inzichten in het verschijnsel brand.

Download de folder over brandveiligheid

Brandveiligheid